Espoon kuuluisia kartanoita ja vahvoja vaikuttajanaisia – Naistenpäivän retki 8.3. yhteistyössä Åbergin Linjan kanssa

27.1.2023

Vuonna 2023 toteutamme jälleen yhdessä Åbergin Linjan  kanssa erilaisia teemallisia retkiä Espoossa ja muualla Uudellamaalla.

Ensimmäisenä myyntiin aukeaa paljon kysytty Espoon kartanokierros, tänä vuonna naistenpäivän 8.3. kunniaksi teemalla ”Espoon vahvoja vaikuttajanaisia” (miehiä toki unohtamatta). 

Naistenpäivän kartanokierroksella kuljetaan espoolaisten vaikuttajanaisten jalanjäljillä kauniissa kartanoissa ja kartanonpuistoissa sekä kuullaan kiehtovia tarinoita Espoon kartanoilla eri aikakausina asuneista ja vaikuttaneista mahtavista kartanonrouvista, rohkeista yhteiskunnallisista vaikuttajista ja värikkäistä taiteilijoista. Tutuiksi tulevat mm. Espoon kartanon rautarouva ja sureva äiti Sofia-Lovia Ramsay, Träskändan kartanon tarunhohtoinen Aurora Karamzin, Backbyn kartanon Ebba Margareta ja Thelma von Freymann, Hagalundin hyvät ihmiset Anna Sinebrychoff ja Fanny Grahn, Leppävaaran Elli Tompuri ja monet muut.

Kokopäivän (10-17) bussiretken hintaan 75 €/hlö. sisältyy:

- Oppaan (allekirjoittanut ) palvelut koko retken ajan

- Opastetut vierailut Espoonkartanolla ja Backby kartanolla sekä

kävelykierros tarunhohtoisen Aurora Karamzinin jalanjäljissä Träskändan kartanopuistossa

- Lounas Backbyn kartanon runsaasta ja paljon kiitosta saaneesta noutopöydästä

- Kuljetus Åbergin Linjan tasokkaalla turistibussilla.

Päivän mittaan nähdään myös lukuisia muita kartanoita ja huviloita, ja kerron tarinoita niin kartanoiden loistonpäivistä suurenmoisine juhlineen ja kansainvälisine vieraineen kuin sota-ajoista ja koskettavista ihmiskohtaloista. 

Mikäli kartanokierros kiinnostaa, kannattaa mukaan lähteä nyt, sillä tämä on näillä näkymin ainoa yleisökierros ainakin ennen syksyä. Koronataukoa edeltävinä vuosina kierrokset olivat hyvin suosittuja ja myytiin nopeasti loppuun.

Ilmoittautuminen Åbergin Linjan sivuilta löytyvällä lomakkeella:
https://aberginlinja.bussimatkat.fi/matka/153087?fbclid=IwAR3xoTJVSIN9vr4RseDo0xi1V1510XNDOZOoHjAVlDP_gnPjoNSB80FKKAM

Lämpimästi tervetuloa elämykselliselle retkelle hyvässä seurassa!