Opastetut kävelykierrokset elokuussa 2019

4.8.2019

Alkukesällä suuren suosion saavuttaneet kävelykierrokset Eiran huvilakaupunginosassa sekä Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella ja ortodoksisella hautausmaalla jatkuvat elokuussa. Ei ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 10 €/hlö. Säävaraus. Lämpimästi tervetuloa kanssani elämyksellisille retkille!

   

Ke  14.8. klo 17.30 – 19.30 Kävelykierros Eirassa    

VTM Mari Anthonin johdolla tutustutaan viehättävään ja kiehtovan historian omaavaan Eiran huvilakaupunkiin.Eirassa ovat asuneet mm. Juhani Aho ja Venny Soldan-Brofeldt, Matilda Wrede ja Hertta Kuusinen, joista kaikista kerrotaan kierroksen aikana. Kierroksella nähdään myös, missä Paavi Johannes Paavali II asui Suomen vierailunsa aikana ja mihin Suomen kuninkaaksi valitun Hessenin prinssin piti asettua asumaan sekä kuullaan, mistä Villa Ensi on saanut nimensä ja mitä erikoista on Mikael Agricolan kirkon tornissa.

Lähtö Mikael Agricolan kirkon edestä, Tehtaankatu 23. Ei ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 10 €/hlö.

To 22.8. klo 17.30-19.30 Kävelykierros Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella

VTM Mari Anthonin  johdolla tutustutaan Hietaniemen hautausmaahan, joka kertoo pääkaupunkiseudun pitkästä, monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta. Täältä ovat saaneet viimeisen leposijansa monet maamme historiaan vaikuttaneet maahanmuuttajat ja kansainvälistä elämää viettäneet suomalaiset merkkihenkilöt. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä kuullaan kiehtovia tarinoita mm. vahvoista vaikuttajanaisista Aurora Karamzinista, Marie Linderistä ja Sophie Mannerheimista, tutkimusmatkailija G.A. Wallinista, maatamme muuttaneista maahanmuuttajista C.L: Engelistä,  G.F Stockmannista , Gustav Pauligista ja Fredrik Paciuksesta sekä  Waldemar Becker-Bein ja Hjalmar Linderin uskomattomat elämäntarinat.  

Lähtö Lapinlahdentien päässä olevan sisäänkäynnin luota. Ei ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 10 €/hlö.

Ke 28.8. klo 17.30-19.30 Kävelykierros ortodoksisella hautausmaalla

VTM Mari Anthonin  johdolla tutustutaan Helsingin ortodoksiseen hautausmaahan Lapinlahdessa. Pääkaupunkiseudun pitkästä, monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovalla hautausmaalla nähdään niin  menneiden vuosisatojen kuuluisien kauppiassukujen, kuten Sinebrychoffien ja Kiseleffien vaikuttavia hautamonumentteja kuin uudempiakin hautoja - mm. Sammy ja Kiril "Kirka" Babitzinin haudan. Lisäksi tutustutaan mm. Venäjän keisariperheen viimeiseen hovineitiin Anna Vyrubovaan, Fabergén sukuun, tunnettuihin taiteilijoihin, sotilaisiin ja traagisiin rakkaustarinoihin sekä käydään sankarihaudoilla.

Lähtö Pyhän Profeetta Eliaan kappelin edestä, Lapinlahdentie 2.  
Ei ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 10 €/hlö.