Värikästä taiteilijaelämää Albergan kartanolta Tarvaspäähän

Herrasväen huviloita ja värikästä taiteilijaelämää - Gallen-Kalleloiden, Vallgrenien ja Ruokarouvan jalanjäljissä Albergan kartanolta Tarvaspäähän

Opastetulla retkellä tutustutaan Albergan kartanon ja Ruukinrannan upeaan kulttuuriympäristöön sekä kiehtovaan historiaan. Albergan kartanolta Tarvaspäähän kulkevalla retkellä nautitaan hienoista vanhoista kartanoista ja huviloista pihapiireineen sekä korkeatasoisesta taiteesta ja luonnonsuojelualueen kauniista merimaisemista. Päivän mittaan tutuiksi tulevat alueella eläneiden rikkaiden vaikuttajasukujen ja värikkäiden taiteilijaperheiden tarinat. Retkeen sisältyvät opastetut vierailut Kiseleffien sokerisuvun rakennuttamassa Albergan kartanossa, luontotaloksi muutetussa Villa Elfvikin jugendhuvilassa sekä Akseli Gallen-Kallelan museossa. Kierros kulkee myös rakastetun kirjailijan Enni Mustosen huippusuosittujen Syrjästäkatsojan tarinoiden maisemissa ja näemme myös niin Ruokarouvan kuin Gallen-Kalleloidenkin iloisten naapureiden Viivi ja Ville Vallgrenin huvilan tontin ja kuulemme heidän rakkauden sekä riemun täytteisestä elämästä. Lounas nautitaan Tarvaspäässä, 1800-luvulla rakennetun Villa Linuddenin Cafe Zoceriassa. Retki päättyy opastettuun vierailuun Gallen-Kallelan museossa ja sen vaihtuvassa näyttelyssä.  

Retken voi toteuttaa joko puolenpäivän- tai kokopäivänretkenä. Retken kokonaiskestoon vaikuttaa valittujen kohdevierailujen määrä, ruokailu sekä aloitus- ja lopetuspaikka.

Kokopäivän bussiretkeen sisältyy:

- Oppaan palvelut koko retken ajan, retken aloitus ja päätös ryhmän valitsemasta paikasta.

- Opastetut vierailut Albergan kartanolla, Villa Elfvikissä, Tarvaspäässä (Villa Linudden ja piha-alue) ja Manorisin Mari Anthonin, tai Gallen-Kallelan museon oppaan kohdeopastuksen Gallen-Kallelan museossa sekä sään ja osallistujien kunnon salliessa lyhyehkön kävelyn Ruukinrannan huvila-alueella ja Laajalahden luonnonsuojelualueella.  

- Lounas Tarvaspäässä Cafe Zoceriassa, tai muussa ryhmän valitsemassa ravintolassa (ruokailun voi jättää myös pois, tai vaihtaa kahvitarjoiluksi)

- Kuljetus Åbergin Linjan tasokkaalla turistibussilla (ryhmä voi myös varata oman bussin).