Opastetut kävelykierrokset heinäkuussa 2021

10.7.2021

Edellisinä kesinä suuren suosion saavuttaneet kävelykierrokset jatkuvat heinäkuussa 2021.

To 15.7. klo 17-19 Kiehtovia tarinoita kansainvälisistä helsinkiläisistä - Kävelykierros ortodoksisella hautausmaalla

VTM Mari Anthonin  johdolla tutustutaan Helsingin ortodoksiseen hautausmaahan Lapinlahdessa. Pääkaupunkiseudun pitkästä, monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovalla hautausmaalla nähdään niin  menneiden vuosisatojen kuuluisien kauppiassukujen, kuten Sinebrychoffien ja Kiseleffien vaikuttavia hautamonumentteja kuin uudempiakin hautoja - mm. Sammy ja Kiril "Kirka" Babitzinin haudan. Lisäksi tutustutaan mm. Venäjän keisariperheen viimeiseen hovineitiin Anna Vyrubovaan, Fabergén sukuun, tunnettuihin taiteilijoihin, sotilaisiin ja traagisiin rakkaustarinoihin sekä käydään sankarihaudoilla.

Lähtö Pyhän Profeetta Eliaan kappelin edestä, Lapinlahdentie 2.  
Ei ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 10 €/hlö.

Su 18.7. klo 14-16 Kävelykierros Träskändassa tarunhohtoisen Aurora Karamzinin jalanjäljissä

VTM Mari Anthonin johdolla tutustutaan Träskändan kartanon kauniiseen ympäristöön ja kiehtovaan historiaan, sekä tulevaisuuden suunnitelmiin. Päähenkilönä on kartanon tunnetuin ja pitkäaikaisin omistaja Aurora Karamzin, upporikas ja kuvankaunis hovineiti, josta kypsyi merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja koko kansan rakastama hyväntekijä. Ehdoton kohokohta Träskändan historiassa oli keisari Aleksanteri II:n vierailu, josta edelleen muistuttavat mm. koristeellinen latriini sekä Keisarin tammi. Luonnonsuojelualueella on myös monia muita merkittäviä rakennuksia ja muistomerkkejä.
Lähtö Träskändan kartanon pysäköintipaikalta, Träskändanristi 2

Ti 20.7. klo 17-19 Kävelykierros Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella

VTM Mari Anthonin johdolla tutustutaan Hietaniemen hautausmaan vanhaan puoleen ja pääkaupunkiseudun värikkääseen historiaan. Täältä ovat saaneet viimeisen leposijansa monet maamme historiaan vaikuttaneet maahanmuuttajat ja kansainvälistä elämää viettäneet suomalaiset merkkihenkilöt. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä kuullaan kiehtovia tarinoita mm. vahvoista vaikuttajanaisista Aurora Karamzinista, Marie Linderistä ja Sophie Mannerheimista, tutkimusmatkailija G.A. Wallinista, maatamme muuttaneista maahanmuuttajista C.L. Engelistä, G.F Stockmannista , Gustav Pauligista ja Fredrik Paciuksesta sekä Waldemar Becker-Bein ja Hjalmar Linderin uskomattomat elämäntarinat.
Lähtö Lapinlahdentien päässä olevan sisäänkäynnin luota.

 

 

 

Su 25.7. klo 14 – 16 Jätä kaikki ja lähde kanssani Eiraan!- Kävelykierros Eirassa    

VTM Mari Anthonin johdolla tutustutaan viehättävään ja kiehtovan historian omaavaan Eiran huvilakaupunkiin.Eirassa ovat asuneet mm. Juhani Aho ja Venny Soldan-Brofeldt, Matilda Wrede ja Hertta Kuusinen, joista kaikista kerrotaan kierroksen aikana. Kierroksella nähdään myös, missä Paavi Johannes Paavali II asui Suomen vierailunsa aikana ja mihin Suomen kuninkaaksi valitun Hessenin prinssin piti asettua asumaan sekä kuullaan, mistä Villa Ensi on saanut nimensä ja mitä erikoista on Mikael Agricolan kirkon tornissa.

Lähtö Mikael Agricolan kirkon edestä, Tehtaankatu 23. Ei ennakkoilmoittautumista, käteismaksu 10 €/hlö.