Opastetut kävelykierrokset 25.7.-31.8.2021

21.7.2021

Suositut ja paljon toivotut kävelykierrokseni jatkuvat heinä- ja elokuussa 2021. Ohessa opastamani kierrokset 25.5.- 31.8. Mukana on sekä vanhoja suosikkeja että kaksi asiakkaiden toiveesta vuosien tauon jälkeen ohjelmaan palaavaa kierrosta. Huomioittehan, että kierrosten aloitusajankohta vaihtelee, asiakkaiden toiveiden mukaisesti on sekä aikaisemmin että myöhemmin illalla alkavia kierroksia.

Ei ennakkoilmoittautumista, osallistumismaksu 10 €/hlö paikan päällä käteisellä tai MobilePaylla numeroon +358 40 539 0656.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kanssani pk-seudun kiehtovaan historiaan ja kauneimpiin kohteisiin!

Jätä kaikki ja lähde kanssani Eiraan!- Kävelykierros Eirassa
Su 25.7. klo 14 – 16 ja su 22.8. klo 14-16  

Tutustumme rauhallisesti kävellen viehättävään ja kiehtovan historian omaavaan Eiran huvilakaupunkiin. Eirassa ovat asuneet mm. Juhani Aho ja Venny Soldan-Brofeldt sekä Matilda Wrede ja Hertta Kuusinen, joista kaikista kerrotaan kierroksen aikana. Kierroksella nähdään myös, missä Paavi Johannes Paavali II asui Suomen vierailunsa aikana ja mihin Suomen kuninkaaksi valitun Hessenin prinssin piti asettua asumaan sekä kuullaan, mistä Villa Ensi on saanut nimensä ja mitä erikoista on Mikael Agricolan kirkon tornissa.

Lähtö Mikael Agricolan kirkon edestä, Tehtaankatu 23.

 

 

 Kävelykierros ortodoksisella hautausmaalla
To 29.7. klo 17-19 ja 12.8. klo 17.30-19.30

Tutustumme pääkaupunkiseudun monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovaan ortodoksiseen hautausmaahan Lapinlahdessa. Parituntisella kierroksella kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä nähdään niin menneiden vuosisatojen kuuluisien kauppiassukujen, kuten Sinebrychoffien ja Kiseleffien vaikuttavia hautamonumentteja kuin uudempiakin hautoja - mm. Sammy ja Kiril "Kirka" Babitzinin viimeinen leposija. Lisäksi kuullaan kiehtovia tarinoita mm. Venäjän keisariperheen hovineidistä Anna Vyrubovasta, Fabergén suvusta, tunnetuista taiteilijoista, sotilaista ja traagisista rakkaustarinoista sekä käydään sankarihaudoilla.

Lähtö Pyhän Profeetta Elian kappelin edestä, Lapinlahdentie 2.

 Kävelykierros Träskändassa tarunhohtoisen Aurora Karamzinin jalanjäljissä
Su 8.8. klo 14-16

Tutustumme rauhallisesti kävellen Träskändan kartanon kauniiseen ympäristöön ja kiehtovaan historiaan sekä tulevaisuuden suunnitelmiin. Päähenkilönä on kartanon tunnetuin ja pitkäaikaisin omistaja Aurora Karamzin, upporikas ja kuvankaunis hovineiti, josta kypsyi merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja koko kansan rakastama hyväntekijä. Ehdoton kohokohta Träskändan historiassa oli keisari Aleksanteri II:n vierailu, josta edelleen muistuttavat mm. koristeellinen latriini sekä Keisarin tammi. Luonnonsuojelualueella on myös monia muita merkittäviä rakennuksia ja muistomerkkejä.

Lähtö Träskändan kartanon pysäköintipaikalta, Träskändanristi 2

Kiehtovia tarinoita kansainvälisistä helsinkiläisistä - Kävelykierros Hietaniemen hautausmaan vanhalla puolella
To 5.8. klo 17-19

Tutustumme pääkaupunkiseudun monikulttuurisesta ja värikkäästä historiasta kertovan luterilaisen hautausmaan vanhimpaan osaan. Täältä ovat saaneet viimeisen leposijansa monet maamme historiaan vaikuttaneet maahanmuuttajat ja kansainvälistä elämää viettäneet suomalaiset merkkihenkilöt. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä kuullaan kiehtovia tarinoita mm. vahvoista vaikuttajanaisista Aurora Karamzinista, Marie Linderistä ja Sophie Mannerheimista, tutkimusmatkailija G.A. Wallinista, maatamme muuttaneista maahanmuuttajista C.L: Engelistä, G.F Stockmannista, Gustav Pauligista ja Fredrik Paciuksesta sekä Waldemar Becker-Bein ja Hjalmar Linderin uskomattomat elämäntarinat.

Lähtö Lapinlahdentien päässä olevan sisäänkäynnin luota.

Kummituksia ja kulttuurihistoriaa Kruununhaassa
To 19.8. klo 18-20 ja ti 31.8. klo 18-20

Tutustumme Helsingin vanhimpien osien kiehtovaan historiaan ja koskettaviin ihmiskohtaloihin värikkäiden kummitustarinoiden kautta. Parituntisella kävelykierroksella kuljetaan menneen maailman muistoja huokuvan ja salaisuuksia huokailevaan Kruununhaan paraatipaikoilta syrjäisille pihoille ja varjoisiin puistikoihin. Tutuiksi tulevat niin upeat merkkirakennukset Valtioneuvoston linnasta Svenska Klubbeniin ja Ritarihuoneesta Ruiskumestarin taloon kuin niissä vaeltelevat levottomat henget tarinoineen.

Tämä kummituskierros ei mässäile veriteoilla, tai muilla inhimillisillä tragedioilla. Menneiden aikojen todellisista ihmisisistä kerrotaan levottomienkin sielujen muistoa kunnioittaen. Jokainen tarina perustuu tositapahtumiin ja lisää ymmärrystä pääkaupunkimme historiasta ja kehityksestä. Tämän kierroksen jälkeen katselet tuttujakin paikkoja hiukan uusin silmin – ja herkistyt näkemään sellaista, mitä et ennen havainnut.

Lähtö Senaatintorilta, Aleksateri II patsaan edestä.

Virka-asuntoja, huvilaelämää ja ruusutarhoja Meilahdessa
Su 29.8 klo 14-16

Kierroksella kävellään Meilahden kartanon mailla, nähdään Helsingin eliitin rakennuttamia upeita kesähuviloita sekä valtion johdon virka-asuntoja puutarhoineen ja kuullaan kiinnostavia tarinoita suurenmoisista juhlista, historiamme merkkihenkilöistä ja hämäräperäisemmistäkin hahmoista. 

Tutuiksi tulevat mm. ristiriitaisen unissasaarnaaja Maria Åkerblomin Villa Toivola, säveltäjä Yrjö Kilpisen huvila sekä Maila Talvion, Juuse Mikkolan, F.E. Sillanpään, Juhani Aho ja  presidenttipari Kyösti ja Kaisa Kallion suhde alueeseen. Näemme myös pääministerin virka-asunnon Kesärannan, Tasavallan presidentin virka-asunnon Mäntyniemen puiston sekä Tamminiemen, jonka historiasta löytyvät niin presidentti Urho Kekkonen kuin Risto Ryti, marsalkka Mannerheim ja vuorineuvos Amos Anderson. Retki päättyy viehättävään arboretumiin.

Lähtö Tamminiemen portilta, Seurasaaren sillan kupeesta, Seurasaarentie 15.